Aplikace, které v mém mobilu našly své místo (alespoň na nějaký čas).

And Bible

And Bible

Off-line četba nebo poslech Bible, poznámek, slovníků an křesťanských knih kdekoliv, kde se nacházíte.
* Přes 50 jazyků - čeština, angličtina, němčina, francouzština, ...
* Flexibilní vyhledávání
* Záložky
* Zdarma a open source

Misál na rok 2016

Misál na rok 2019/20

Aplikace je určená pro účast na mši v cizím jazyce nebo pro přípravu na liturgii. Obsahuje mešní formuláře, biblická čtení, preface, eucharistické modlitby, mešní řád, přímluvy a liturgický kalendář. Kromě toho jsou uvedeny základní odpovědi ke mši v latině, angličtině, němčině, francouzštině, italštině a španělštině. Aplikace nenahrazuje platně schválení liturgické knihy nezbytné ke sloužení eucharistie.

Obrázek alba

Kancionál

Elektronický kancionál je elektronickou kopií knižního vydání Kancionálu – společného zpěvníku českých a moravských diecézí včetně obou jeho dodatků – Olomouckého a Královéhradeckého podle jeho nejnovějšího vydání.
Aplikace obsahuje texty a noty jednotlivých modliteb a písní. V aplikaci je podporováno fulltextové vyhledávání, ...

	
Katechismus

Katechismus

Elektronický katechismus je elektronickou kopií knižního vydání Katechismu katolické církve podle jeho nejnovějšího vydání.
Cílem není nahrazení papírové formy Katechismu, avšak vhodné doplnění tam, kde papírová forma není dostupná či je prospěšnější využít elektronickou verzi.
Projekt vzniká pod záštitou katechetické sekce České biskupské konference a se svolením Karmelitánského nakladatelství.

Breviář

Breviář


Římskokatolická Liturgie hodin (slovenský, český a maďarský překlad).
© Juraj Vidéky, Richard Královič
Obsah je identický se stránkami breviar.sk / ebreviar.cz / zsolozsma.katolikus.hu. Aplikace pracuje v offline režimu; všechny funkce stránek jsou tudíž dostupné BEZ připojení k internetu.

TV NOE

TV NOE

Aplikace TV NOE umožňuje rychlý přístup k programu, živému vysílání a archivu.

TV LUX

TV LUX

Aplikácia Televízie LUX vám prináša aktuality, TV program, živé vysielanie a archív TV LUX vo vašom mobilnom zariadení. Vďaka aplikácii máte možnosť rýchleho prístupu k aktuálne vysielaným programom i k bohato zásobenému archívu relácií vysielaných v TV LUX. Katolícka TV LUX je ovocím spolupráce Konferencie biskupov Slovenska a LUX communication. Ponúka program v súlade s náukou a životom Katolíckej cirkvi. Jej cieľom je prinášať ľuďom možnosť poznávania a posilnenia sa vo viere, z ktorej môžu čerpať silu do prežívania každodenného života. Ambíciou TV LUX je budovať na Slovensku televíznu alternatívu, prostriedok šírenia pokoja a povzbudenia.

Proglas

Proglas

Proglas - rádio pro fajn rodinu, která se nenudí. Jsme většinou křesťané.
Aplikace přináší živý poslech, program, kontakty, hlasování do folklorní hitparády - a růže :-D
Aplikace pro on-line poslech používá AAC stream o datovém toku 96 kb/s. Za hodinu poslechu tedy spotřebujete cca 41 MB.
Navíc aplikace ještě spotřebuje data pro aktualizaci programu a informací o právě hrané skladbě.

Rádio LUMEN

Rádio LUMEN

Rádio LUMEN je slovenské katolícke/kresťanské hudobno-slovné rádio s presahom do aktuálneho celospoločenského diania Cirkvi, kultúry a spoločnosti. V jeho ponuke nájdete relácie o zmysle života a duchovných hodnotách Európy. I bohatý duchovný a liturgický program. S poslucháčmi tvoríme duchovné spoločenstvo. Hudba v Rádiu LUMEN: Hudobný výber "všedného dňa" čerpá z tvorby a interpretácie 60. - 90. rokov 20.st., no nechýba v ňom ani súčasná hudba. Stredný hudobný prúd tohto obdobia (vychádzajúci najmä z domáceho i zahraničného popu, folk-rocku i blues-gospelových koreňov) je pre strednú generáciu nielen známy, ale aj upokojujúci. Ponúka pocit bezpečia, pripomína osviežujúce momentky mladosti, nevyrušuje pri každodenných problémoch.

Víra.cz Widget

Víra.cz Widget

Widget je určen ke stažení biblického citátu dne a tématu týdne ze serveru http://www.vira.cz. Biblický citát dne se týká mešní liturgie pro současný den, zatímco téma týdne popisuje větší tématický celek slavený během aktuálního týdne. Biblická kapitola, z níž je úryvek biblického citátu dne použitý, je následovně stažena z http://www.biblenet.cz, takže je možné zobrazení citátu v celém kontextu. Widget také umožňuje uložení biblického citátu dne a tématu týdne na externí FTP server. Obsah je k dispozici pouze v češtině.

iZIDOOR

iZIDOOR

iZIDOOR přináší mnoho podnětů pro vaši modlitbu, aktuální modlitební úmysly, přidání vlastních úmyslů, ale také průvodce duchovním životem, který pomůže jeho prohloubení.
Každý den začněte s novým inspirativním citátem (možnost přidat na obrazovku jako widget). Týdně zde objevíte úryvek evangelia pro aktuální neděli s prohlubujícím komentářem, nový příběh a také ukázku z knihy, kterou stojí za to přečíst.
Prožívejte liturgický rok se zajímavými světci, kteří mají co nabídnout do dnešních dnů.
Objevte nová místa pomocí interaktivní mapy, či profilů jednotlivých institucí. Anebo se nechte inspirovat zajímavými kurzy pro váš osobní rozvoj.
Aplikace iZIDOOR je aplikace pro váš duchovní růst. Mobilní telefon byl vytvořen pro komunikaci, proč jej nevyužít ke komunikaci s Bohem...

Bohoslužby (beta)

Bohoslužby ČR

Aplikace umí:
- vyhledávat bohoslužby podle datumu, času, místa a názvu kostela
- zobrazovat pravidelné i nepravidelné bohoslužby (vánoční, velikonoční)
- najít nejbližší bohoslužbu od vaší aktuální pozice
- vyhledávat podle dalších kritérií (bezbariérové, podle jazyka)

Liturgie.cz

Liturgie.cz

Aplikace především pro kněze obsahující některé liturgické texty "do terénu" - obřady pro svátosti udílené nemocným či v nebezpečí smrti, pohřební obřady, vybraná žehnání, texty k eucharistické adoraci, aj.
Kromě on-line lekcionáře, obsahujícího liturgický překlad Písma, je aplikace plně off-line. Aplikace je určena zejména k přípravě; v případě nouze též k samotnému slavení liturgie. © Liturgie.cz, Pastorační středisko Arcibiskupství pražského, ČBK.

Růženec se slovem Božím

Růženec se slovem Božím

Tato aplikace vychází z drobné knížky Růženec z nakladatelství Paulínky. Byla však částečně pozměněna – rozšířena o popis struktury modlitby růžence a několik dalších modliteb. Nejedná se jen o tradiční růženec; aplikace nabízí i modlitbu růžence s úryvky Písma pro každý den v týdnu. Na žádosti mnoha lidí, kteří se nemají s kým modlit, se připravuje i audio stopa (ve spolupráci s Radiem Proglas).

Růženec

Růženec

Aplikace obsahuje modlitbu růžence včetně modifikací - tajemství radostná, světla, bolestná a slavná. Dále obsahuje korunku k Božímu Milosrdenství.
V nastavení aplikace si můžete nastavit noční režim, zabránění vypínání obrazovky, automatické vypnutí zvuků a použití patkového písma u modliteb.

Modlitby

Modlitby

Mobilní aplikace obsahující stovky českých modliteb rozdělených do různých kategorií. Obsahuje téměř 500 modliteb, které se zobrazí i offline. Své oblíbené modlitby si založíte mezi "oblíbené" a budete je mít vždy rychle po ruce.
Modlitby pocházejí z důvěryhodných zdrojů: modlitba.cz, vojtechkodet.cz a kancional.cz. Pokud byste chtěli přidat nějakou modlitbu nebo navrhnout změnu v aplikaci, neváhejte kontaktovat autory.

S Bohem na cestách

S Bohem na cestách

Tato aplikace vznikla proto, aby doprovázela cestovatele, poutníka, turistu či „dovolenkáře“ při získávání nových zážitků a zkušeností, a napomáhala vést jeho pohled k Bohu a otvírala jeho srdce, aby i v čase prázdnin a dovolené bylo naplňováno Božími dary.

Paulínská adorace

Paulínská adorace

Tato aplikace vznikla při příležitosti 25 let působení Dcer sv. Pavla v České republice. Způsob, jak prožít čas adorace s Ježíšem Mistrem podle bl. Jakuba Alberiona, zakladatele Dcer sv. Pavla. (Podstatně rozšířená verze leporela Hodina adorace s Ježíšem Mistrem.)

Křížová cesta s Marií

Křížová cesta s Marií

V této křížové cestě kontemplujeme Ježíšovo utrpení spolu s Marií. Brožura se skládá z úvodní modlitby, invokací, biblických pasáží, slůvka k zamyšlení a modlitby ke každému zastavení, závěrečné modlitby a textu Stabat Mater.

Křížová cesta se sv. Pavlem

Křížová cesta se sv. Pavlem

Tato aplikace vychází z tištěné křížové cesty se stejným názvem, kterou vydalo nakladatelství Paulínky k Roku sv. Pavla (29. 6. 2008 – 29. 6. 2009). Jejím autorem je kněz a biblista Angelo Scarano, S.S.L., Th.D. Tato křížová cesta je netypická už tím, že pojmenování jednotlivých zastavení přesně neodpovídají názvům zaužívaným. A navíc obsahuje patnáct zastavení, tedy i ono poslední – vzkříšení. Neobsahuje ani tradiční invokace v úvodu a na závěr.Mohla by se dokonce jmenovat Křížová cesta apoštola Pavla. Původní název je však vhodnější, protože naznačuje, že Pavel je „pouze“ jakýmsi průvodcem. Ve světle jeho slov se pokusíme nově objevit tajemství Kristova kříže. Tento bývalý farizej přijal Krista se všemi důsledky, a tak se stal privilegovaným svědkem nejen Krista vzkříšeného, ale i trpícího: vždyť on nesl na svém těle Ježíšovy jizvy.

Tweeting with GOD

Tweeting with GOD


Máte dotazy týkající se víry? Jste nevěřící a zvědaví, co Katolíci věří? Byli jste vychován jako křesťan, a máte určité otázky, ale nevíte, koho se zeptat? Nejste sami! Existuje mnoho lidí, kteří mají otázky ohledně víry. Naštěstí jsou zde i odpovědi lze nalézt! Tweeting se Bůh chce, které vám pomohou najít odpověď na vaše otázky.

*Prostřednictvím mobilu může být vaše dítě ve spojení nejen s pozemskými kamarády, jak umožňuje nově uvedená českojazyčná verze multimediálního projektu Tweetuj s Bohem.
Zdarma dostupná aplikace #TwGOD pro Android a iPhone je podle sester paulínek, které za českou verzí stojí, určena „pro mladé a ty, kteří s nimi pracují, hledající, tápající, prohlubovače, katechumeny, hipstery i skejťáky, barbíny či ty, kteří chtějí víru předávat dál“. Zahrnuje početnou sérii tweetů - tedy textů o délce maximálně 140 znaků – o Bohu, víře, církvi i třeba o hříchu a modlitbě, které vycházejí z otázek, jež kladli sami mladí lidé.
* zdroj: http://www.paulinky.cz/clanky/Zaklady-krestanstvi-primo-v-mobilu.html

Obrázek alba

Průvodce adventem

Aplikace je určena těm, kteří chtějí prožít advent v blízkosti Božího slova. Texty současných autorů rozvíjí Boží slovo inspirativní pohledy pro zamyšlení. Aplikace zobrazuje texty pro aktuální den a předchozí dny. Po 17 hodině se zpřístupní texty pro rozjímání na následující den.

Každý den předkládá tři záložky: Písmo, Průvodce, Modlitba

Malý průvodce postní dobou

Malý průvodce postní dobou

Malý průvodce postní dobou je elektornická verze brožury s biblickými citáty na každý den postní doby, kterou každoročně vydává Diecézní katechetické centrum Biskupství brněnského. Je určena všem, kdo touží denně alespoň po malém duchovním impulzu, jenž jim poslouží k za­myšlení a k modlitbě.

	
Postní kapky

Postní kapky 2020

„Postní kapky 2020“ jsou každodenní inspirace, které mohou „osvěžit“ váš život v době přípravy na velikonoce.

Modlitba
Evangelium s komentářem
Biblický citát s inspirativní myšlenkou
Texty o svátosti smíření
Otázky ke zpytování svědomí
Další „postní kapky“ (ikona kapky)

Prostřednictvím mobilní aplikace, e-mailu, SMS nebo této webové stránky můžete každý den dostat krátké inspirace.

Věřím, že vám tyto impulzy pomohou dobře prožít postní dobu a dobře se připravit na přijetí svátosti smíření před velikonočními svátky.

APLIKACE K ZOBRAZENÍ TEXTŮ VYŽADUJE INTERNETOVÉ PŘIPOJENÍ.

Velikonoční paprsky

Velikonoční paprsky

Jestliže je doba postní završena slavností Vzkříšení Páně, tak doba velikonoční směřuje ke slavnosti Seslání Ducha svatého.
Velikonoční paprsky jsou příležitostí více poznat božskou Osobu Ducha svatého. Během velikonoční doby vznikne stručný katechismus o Duchu svatém.
B-citáty (biblické citáty) o Duchu svatém jsou doplněny S-modlitbami (střelnými modlitbami). Spolu s modlitbami z knihy Zpěv Ducha tak získáš modlitební „knížku“ zaměřenou na Ducha Božího.
Každodenní příšpěvky mohou pomoci lépe poznat božskou Osobu Ducha svatého.
- krátké texty o Duchu svatém
- modlitby k Duchu svatému
- kázání
Aplikace se začne plnit obsahem od neděle Božího milosrdensví (8. 4. 2018).
Od Velkého pátku - novéna k Božímu milosrdenství.
APLIKACE VYŽADUJE PŘIPOJENÍ NA INTERNET.

	
Zpěvník pro scholy

Zpěvník pro scholy

Zpěvník ProScholy.cz, který přichází na pomoc všem scholám, křesťanským kapelám, společenstvím a všem, kdo se chtějí modlit hudbou!

Obrázek ikony

Adopt a Life

Aplikace představuje mobilního asistenta, který vám pomůže s vaší Duchovní adopcí počatého dítěte. Bude vás provázet následujících 9 měsíců modliteb a pomůže vám splnit závazek modlitby.

Pomocí ilustrací uvidíte každý týden, jak se dítě vyvíjí. Zastoupeny jsou také autentické obrázky ultrazvuku a nahrávka tlukotu srdce pozdějších fází vývoje. Růst dítěte můžete sledovat během doby Duchovní adopce a vzdělávat své okolí o vzhledu člověka v době od početí po narození.

Také aplikace tajemství růžence na každý den a jedno malé překvapení... můžete si přečíst krátké myšlenky dítěte, které odpovídají dané vývojové fázi. Něco se dozvíte o fázích lidského prenatálního vývoje a budete vnímavější vůči počatému životu.

Pozn. LaTroj: Lze nastavit čeština. Jen úvod je potřeba projít v jiném jazyce (EN, SK). Pak v menu změnit jazyk na češtinu.

 

 

Nejen pro děti:

 

Obrázek alba

VLČÍ DOUPĚ

Projekt Vlčí doupě přináší skrze videa radostnou zvěst o Boží lásce.

 

 

Další slovenské:

 

Obrázek alba

Ruženec pre Slovensko

Ruženec, litánie, krížová cesta, korunka božieho mlosrdenstva  a ďalšie modlitby so zvukovou nahrávkou a textami. Stiahni si do mobilu a môžeš počúvať offline. Najlepšia pomôcka na rozjímanie či už v práci, doma, alebo pri cestovaní.
Veríme, že sa ti aplikácia bude páčiť a pomôže rozmnožiť tvoju vieru, posilniť nádej a roznietiť lásku.
Vytvorené v spolupráci s rádiom Lumen. Aplikácia vznikla na vlastné náklady a ako nezištný projekt. Budeme radi za každú spätnú väzbu.

Obrázek ikony

Zamyslenia

Zamyslenia na každý deň.

Každý deň Ťa čaká:
- Sväté písmo, Biblia
- Modlitba
- Zamyslenie alebo krátky príbeh
- Myšlienka pre deň
- Večerný príbeh
- Večerná modlitba
- Spytovanie svedomia

Nastav si pripomienku a popri zhone bežného života si prečítaj správu od svojho najlepšieho priateľa.

Aplikácia vznikla za podpory Saleziánov Dona Bosca.

Obrázek alba

Rádio Mária Slovensko

Rádio Mária Slovensko 

 

je súčasťou Svetovej rodiny Rádia Mária. Panna Mária roznecuje túžbu
v srdciach poslucháčov prostredníctvom rádia
na každom obývanom kontinente, aby v každej krajine mohli počuť Božie slovo vo svojom materinskom jazyku.

Obrázek alba

Modlitebnik

Modlitebník je aplikácia, v ktorej je o niečo viac modlitieb ako v klasickej modlitebnej knižke. Obsahuje niektoré modlitby z Jednotného katolíckeho spevníka (JKS) a ešte niečo navyše.

Obrázek alba

Knižka

Aplikácia obsahuje základné modlitby a vačšinu piesní JKS.
- Jednotný katolícky spevník
- Možnosť pridať a editovať vlastné modlitby a texty.
- Prehľadné zaradenie do rôznych kategórií.
- Hlavne pre tých čo majú mobil stále pri sebe, ale "knižku" nie ;-)

Obrázek ikony

Moja Modlitba

Prakticky celý obsah bol čerpaný z brožúrky Moje modlitby, krorá obsahuje základné aj menej známe modlitby. Citáty zobrazujúce sa na úvodnej obrazovke boli čerpané z knihy Be not afraid a preložené do Slovenského jazyka. Samozrejme nie je vylúčený ani iný zdroj, ale vo všeobecnosti pravidlom pre pridanie obsahu do tejto aplikácie je schválenie Katolíckou cirkvou v zastúpení oficiálnej autority. Pri každej modlitbe kde je to relevantné je v informáciách uvedený Imprimarur.

Jaké křesťanské aplikace znáš, nebo ve svém mobilu používáš ty?

Časem zde mohou být doplněny i další aplikace.

Zdroj obrázků a textů: Google Play